Vem är du? 
Jag är en muslimsk feminist med sina rötter från mellanöstern. Jag kommer för ca 12 sedan till Sverige. Malmö blir mitt hem. Malmö gav mig mod, mod för att höja mina röster och hjälpa andra att höja sina röster. Jag är en aktivisit, som deltar på nästa alla demonstrationen och därför kalas jag i Malmö till ”kvinnan med megafon!”. 2008 medgrundade jag Kvinnojouren FemCenter  Jag är styrelseledamot för Refugees Welcome och aktiv inom Kontrapunkt och Ung i Sverige/Skåne. Jag Arbetar för Malmö Stad som föreläsare om ämnet våld.

Varför F! Malmö? 
Att få representera F! Malmö i kommunfullmäktige skulle vara ett mycket hederligt uppdrag. Med detta menar jag att allt vad jag gör inom detta uppdrag ska genomsyra våra medlemmars vilja och röster. Ett uppdrag som ska tas på högsta allvar och krävs alla mina krafter och tider. Enligt mig vilar kommunfullmäktige på två ben, i ena av dem ska medlemmar och F! sympatisörer känna sig att deras röster är hörda och i det andra benet ska utmana patriarkala och rasistiska strukturer  som finns både inom kommunfullmäktige och resten av samhället. För mig uppdrag inom kommunfullmäktige innebär att skapa debatt, skapa en rörelse, problematisera och kommer med konkreta lösningar med hjälp av våra verktyg. 

Har du någon hjärtefråga? 
Arbetet mot våld är min hjärtefråga. Det är våld och mot flyktingar när stängas gränsen, det är våld när utvisas afganska flyktningar till döden, det är våld när papperslösa kvinnor inte har mat för sina barn, det är våld och rasism när EU-medborgare måste sova på gatan, det är våld när misshandlade kvinnor fick inte plats på kvinnojouren, det är våld när barnen bli bortgifta och blir könsstympad, det är våld och sexism när våra tjejer känna sig inte trygga när de är på gatan på nätterna, det är våld när äldre personer ska leva i fattigdom. Det är våld när HBTQ flyktingar utvisas till tortyr och fängelse. Det är våld och diskriminering när byggas inte billiga lägenhet i Malmö

F! Malmö

© Copyleft F! Malmö