Vem är du?
Jag är en 51- årig kvinna, med ursprung i Latinamerika, mamma, mormor, sambo. Jobbat inom vården praktiskt taget hela mitt yrkesverksamma liv och sedan 15 år tillbaka som nattarbetande personlig assistent.

En aktivist i själ och hjärta som såg mig tvungen att engagera mig partipolitiskt sedan den rasistiska och fascistiska agendan blev aktualiserad och normaliserad överallt i vårt samhälle.

En kvinna med arbetarklassbakgrund som insett vikten av vilka som representerar oss, som är mån om att stärka och förnya de demokratiska rummen, som insett att maktasymmetrin i samhället har kön, “etnicitet” och klass som parametrar. Som bär med mig att det handlar om liv och död för många av oss och som fått nog av den strukturella och vardagliga rasismen och dess konsekvenser.

Varför F!?
För att feministiskt initiativ är det politiska partiet som tar våld och förtryck i alla dess uttryck på störst allvar, från militarism till rasism, och som har utarbetat politiska förslag som inte är människofientliga. För att norm- och systemkritiken vi utgår ifrån är frigörande och ger mig konkret hopp om att vi faktiskt kan förändra.

Hjärtefråga?
Jag kommer att göra allt i min makt för att missgynnade områden i vår stad får schyssta och rättvisa förutsättningar. För att våra barn ska få växa fria från rasism och exkludering i alla dess former. För att vi ska ha en inkluderande stad som är medveten om förtryckande strukturer och som är beredd att göra upp med dessa.

No Pasaran! 

F! Malmö

© Copyleft F! Malmö