Hanna Bergman

Vem är du?

Jag är en driven 22-åring som tror att en annan värld är möjlig. Jag studerar en kandidat i freds- och konfliktvetenskap och är nationell valtalesperson och sammankallande för Unga Feminister, Feministiskt initiativs ungdomsförbund. Utöver mitt feministiska engagemang sjunger jag barbershop med Malmö Limelight Chorus och har tidigare varit engagerad för ungas delaktighet både lokalt, nationellt och internationellt. Jag växte upp i Linköping, men nu är det Malmö jag kallar hem sedan några år tillbaka.

Varför Fi?
Jag valde Fi för den intersektionella ideologin, för att vi behöver förändra både samhällsstrukturer och normer, och för att Fi vågar ha visioner om vilket samhälle vi faktiskt vill leva i. Jag tror att det behövs stora reformer för att kontra stora samhällsproblem, och Fi driver den politik som behövs för att nå en jämlik och rättvis värld. Det behövs både ekonomisk omfördelning och attitydarbete för att kontra de förtryck som samverkar med varandra och resulterar i dagens samhällsordning. Fi vet vägen framåt.

Har du någon hjärtefråga?
Jag har svårt att formulera en hjärtefråga, just eftersom allting hänger ihop och samverkar. Inkludering och säkerhetspolitik är nog de frågor som får mitt hjärta att klappa hårdast, men även välfärden är en otroligt viktig fråga som jag väldigt gärna ger mig i kast med.

F! Malmö

© Copyleft F! Malmö