Camila Hidalgo Hernandez

Vem är du? 
Jag är kvinna, bisexuell och kommer från arbetarklassen. Jag är dessutom från Chile, och min familj var flyktningar från 70talet. Jag ser mig själv som någon som kan representera den jag är och alla andra kvinnor som befinner sig i samma position som jag. Jag tror jag är en stark kandidat för att jag brinner för feminismen och jämställdhet och arbetar med det varje dag vid varje situation jag inträffar. Jag tror på oss som grupp och jag tror på att vi kan uppnå det vi kämpar för, och att jag kommer säga till att våra röster blir hörda.

Varför F!?
För att jag tror på att jag kommer att kunna representera feminismen och kampen för jämställdhet inom kommunen. Jag tror på att vi kan göra skillnad tillsammans och att Fi behövs inom kommunfullmäktige. Jag tror att jag kommer att kunna representera och föra fram budskapen som vi står för i varje förslag och kunna påverka diskussionerna på ett bra sätt. 

Har du någon hjärtefråga? 
De politiska frågor som ligger mig närmast hjärtat är, jämställd
het, Hbtq+ frågor, att motarbeta rasism och motarbeta normer i samhället. Jag tror att alla dessa område ligger väldigt nära mig som person eftersom att jag har erfarenhet av varenda en av dem. Jag har varit med om rasism, sexism, homofobi och våld. Jag vill fokusera på dessa område för att det är viktigt, jag vet att det inte är bara jag som har gått igenom det. Jag vet att vi är många, för många systrar som har levt i ett system som behandlar oss som att vi inte finns, det är för mycket som inte står rätt till och jag kommer ALLTID att arbeta med dessa frågor tills jag ser skillnad. Så som jag säger efter varje gång jag har diskussioner om varför vi behöver feminism och jämställdhet: För att det räcker, vi är trötta. Det räcker nu.


F! Malmö

© Copyleft F! Malmö