SLIPA DIN FEMINISM MED OSS!

fika med fi

#FIKAMEDFI

Vi tycker det behövs fler mötesplatser för feminister i Malmö att dela med sig av sina kunskaper, prova idéer och utvecklas tillsammans. Därför bjuder vi regelbundet – och oregelbundet – in till föreläsningar, samtal och kommunpolitiska verkstäder i våra lokaler på Drottinggatan 6B. För att hålla koll på vad som händer närmsta tiden, kolla in vårt kalendarium!

aktiv i fi

 BLI AKTIVIST

F! Malmö vill vara en plattform för ditt feministiska engagemang. Våra lokaler ska vara en plats dit du kan komma och tillsammans med andra feminister göra konkret politik av dina idéer och visioner. Du kan vara med och skapa aktiviteter inför t.ex 8 mars, jobba med kommunikation genom foto och text, skapa debattexter och motioner eller bjuda in föreläsare till feministiska fikaträffar. Vissa av F! Malmös grupper jobbar mer praktiskt medan andra jobbar mer med det politiska innehållet.

Arbetsgrupper kommer och går beroende på vad som är aktuellt och det finns alltid någonting att bita tag i. Ett enkelt sätt att komma igång är att dyka upp på ett öppet möte – kolla i kalendariet vad som är på gång! – eller skicka iväg en fråga till aktivitetmalmo@feministisktinitiativ.se, de hjälper dig!

 

ENGAGERA DIG POLITISKT

Sedan valet i september 2014 då vi kom in i kommunfullmäktige är det kommunpolitiska arbetet i full gång. Att vara ett nytt parti i kommunfullmäktige innebär delvis mycket jobb, men också en möjlighet att vara kreativ och nyskapande i sitt arbetssätt.

Att vi är många som engagerar oss tillsammans är avgörande för att vi ska fungera och utvecklas som parti. Du som vill aktivera dig kan hoppa in i F! Malmös politikutskott. Utskottet är uppdelat i arbetsgrupper som kan skapas av medlemmar eller F!-politiker. Vill du vara med och utveckla eller driva politiken framåt inom ett område som intresserar dig? Skriv till politikmalmo@feministisktinitiativ.se så guidar vi dig rätt!
organisera dig

KOMMUNFULLMÄKTIGE

Ungefär en gång i månaden är det kommunfullmäktigemöten på Rådhuset i Malmö. F! Malmö har två platser där. Inför varje möte förbereder vi tillsammans genom att researcha och skriva motioner, interpellationer och så kallade ”enkla frågor”. Det är utmanande och roligt arbete! Vi försöker också se till att alltid vara ett gäng feminister som sitter på läktaren för att lyssna och stödja våra politiker. Fullmäktigemöten är öppna för alla.

Här kan du följa vårt arbete och se filmklipp från fullmäktige!

grundutbildning

ANTIRASISTISK STUDIECIRKEL

Feministiskt initiativ har en egen studiecirkel om antirasistisk feminism. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med material och utrymme till att hålla cirkeln eller för att hitta andra intresserade att hålla den tillsammans med. Vi anordnar också studiecirkeln själva med jämna mellanrum och har tagit fram en kort-version för att de med ont om tid också ska ha möjlighet att genomföra den.

Om ni vill går Feministiskt initiativs antirasistiska studiecirkel också bra att hålla på egen hand bara ni samlar ihop ett gäng, allt material ni behöver finns upplagt här!

rosa vår fi malmö

BLI STÖDMEDLEM

Det går att bidra även för den som inte har tiden eller energin till att aktivera sig. Att bli medlem i Feministiskt initiativ kostar 50 kronor om året.

Visa att vi är många, teckna medlemskap här!

#staypink! Förnya ditt medlemskap här!