Engagera dig politiskt

höbrösten fi malmö

Sedan valet i september 2014 då vi kom in i kommunfullmäktige är det kommunpolitiska arbetet i full gång. Att vara ett nytt parti i kommunfullmäktige innebär delvis mycket jobb, men också en möjlighet att vara kreativ och nyskapande i sitt arbetssätt.

Att vi är många som engagerar oss tillsammans är avgörande för att vi ska fungera och utvecklas som parti. Du kan delta t.ex genom att komma på öppna möten och dela med dig av dina perspektiv, hjälpa till att utveckla politiken, skriva insändare och debattartiklar, ordna studiecirklar eller bjuda in föreläsare.

BLI AKTIVIST

Om du vill vara med och skapa demonstrationer eller andra aktiviteter, jobba med kommunikation genom foto och text eller bjuda in till feministiska fikaträffar kan du hoppa in i någon av våra arbetsgrupper.

Bra sätt att komma igång är att dyka upp på ett öppet möte – kolla i kalendariet vad som är på gång – eller skriv till aktivitetmalmo@feministisktinitiativ.se, de hjälper dig hitta något du vill göra!

aktiv i fi

POLITISKA VERKSTÄDER

En viktig del av det politiska arbetet är att skapa platser för inspiration, kunskapsdelning och gemensam reflektion för politiker, medlemmar och intresserade. Därför har vi regelbundet öppna verkstäder i F!-lokalen för att diskutera kommunpolitik, bjuda in föreläsare eller workshoppa motionsskrivning. För tillfället äger dessa rum ungefär en gång i månaden. F! Malmös politiska verkstäder är perfekta tillfällen för dig som är intresserad av F! Malmö och praktisk feministisk politik. Information om kommande teman hittar du i kalendariet.

POLITIKUTSKOTTET VÄRVAR

F! Malmös politikutskott (PU) finns till för att samordna det kommunpolitiska arbetet som drivs av politiker och aktiva medlemmar. Utskottet består av ett antal arbetsgrupper som kan skapas av medlemmar själva. Grupperna träffas tillsammans en måndag varannan månad. På våra gemensamma möten uppdaterar grupperna varandra om hur arbetet går, pratar ihop oss om viktiga frågor. Har du frågor om politikutskottet eller vill aktivera dig i kommunpolitiskt kan du kontakta politikmalmo@feministisktinitiativ.se

antirasism fi malmö

STUDECIRKEL I ANTIRASISTISK FEMINISM

Feministiskt initiativ har en egen studiecirkel om antirasistisk feminism som har uppstart i F!-lokalen 10:e oktober. Välkommen att delta!

För den som vill går studiecirkeln också bra att hålla på egen hand, bara ni samlar ihop ett gäng, allt material ni behöver finns upplagt här! Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig med material och utrymme till att hålla cirkeln eller för att hitta andra intresserade att hålla den tillsammans med.

KOMMUNFULLMÄKTIGE

Ungefär en gång i månaden är det kommunfullmäktigemöten på Rådhuset i Malmö. Fi Malmö har två platser där. Inför varje möte förbereder vi tillsammans genom att researcha och skriva motioner, interpellationer och så kallade ”enkla frågor”. Det är utmanande och roligt arbete!

Här kan du följa vårt arbete och se filmklipp från fullmäktige!

För dig som aktiv medlem går det att bidra till arbetet inför fullmäktige och övrig politiskt verksamhet på en mängd olika sätt. Vill du vara med och utveckla eller driva politiken framåt inom ett område som intresserar dig? Skriv till politikmalmo@feministisktinitiativ.se

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone